Ligúria

, letecký poznávací zájazd, Ligúria, Cinque Terre , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Janov , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Miláno , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Miláno , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Miláno , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Camogli , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Carrarské lomy , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Carrarské lomy , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Cinque Terre , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Portofino , letecký poznávací zájazd, Ligúria, Portofino , letecký poznávací zájazd, Ligúria, mapa , letecký poznávací zájazd, Ligúria, leták
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1266164
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Ligúria je nádherný prímorský región na severozápade Talianska. Nesmieme vynechať Janov s prístavom, rodný dom Krištofa Kolumba, plavbu k stredovekému hradu Castello della Dragonara, Carrské lomy, odkiaľ pochádzal biely mramor na Michelangelove sochy, národný park Cinque Terre s malebnými rybárskymi dedinkami známymi farebnými domami na útesoch nad morom a zájazd zakončíme v Miláne, centre módy a priemyslu. Ligúria vás určite nadchne. 


Ubytovanie: 4x v hoteli

Stravovanie: 4x raňajky


Janov – Camogli – Abbazia Di San Frutosso – Portofino – Santa Margerita Ligure – Carrarské lomy – Cinque Terre – Miláno



Doprava:
letecká

Program:

1.deň – odlet z Viedne. Začiatok programu v meste Janov, ktorý bol v minulosti označovaný ako La Superba, „hrdá a nádherná“ námorná republika, v ktorej sa narodil aj jeden z najväčších moreplavcov minulosti – Krištof Kolumbus. Prechádzka po Caruggi - stupňovité bludisko starých úzkych kamenných uličiek a priechodov, rodný dom Krištofa Kolumba, Piazza de Ferrari, Palazzo Ducale, Cattedrale di San Lorenzo, Chiesa di San Mateo, možnosť návštevy obrazárne v Palazzo Roso s dielami svetoznámych talianskych umelcov Caravaggia, Tiziana a ďalších známych maliarov. V Janove sa tiež nachádza 2. najväčšie akvárium v Európe s takmer všetkými druhmi živočíchov podmorského sveta. V modernej časti mesta zaujmú diela janovského rodáka, architekta Renza Piana. Ubytovanie a nocľah.

2. deň – raňajky, plavba loďou z mestečka Camogli – stredoveký hrad Castello della Dragonara, týčiaci sa priamo nad plážou. Pokračovanie loďou okolo benediktínskeho opátstva Abbazia di San Fruttuoso di Capodimonte a ďalej do Portofina, kde farebné domy, priezračné more a biele plachetnice vytvárajú dokonalú harmóniu. Toto miesto miloval už Napoleon a dnes láka aj mnohé slávne osobnosti. Záver plavby v mestečku Santa Margerita Ligure.  Návrat do hotela.

3. deň – raňajky, jedinečná návšteva Carrarských lomov, z ktorých blokov bieleho mramoru pochádzajú všetky diela Michelangela a Canovu. Návšteva múzea mramoru, kde sa dozviete, ako v dávnej minulosti lámali a prevážali ťažké bloky mramoru a aké techniky a nástroje sa pri tom používali. Jedna z mála zachovaných rodinných fabrík na spracovanie mramoru a ukážka spracovania mramoru vrátane výroby dnešných suvenírov. Pokračovanie priamo do srdca hory s ukážkou techniky získavania mramoru. Jazda na vrch jedného z „mramorových kopcov“ a nahliadnutie priamo do lomov. Ochutnávka miestnej špeciality Lardo di Colonnata, slaniny, ktorá dozrieva v mramorových truhliciach. Presun do mestečka Carrara a návšteva najstaršej mramorovej sochárskej školy. Návrat do hotela.

4. deň – raňajky, celodenná prehliadka dediniek Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola a Riomaggiore, spolu známejších ako Cinque Terre, ktoré sú zaradené do zoznamu UNESCO. Tieto dedinky pritisnuté na skale sú navzájom prepojené kľukatými cestičkami a ponúkajú dych vyrážajúce scenérie. V tejto oblasti sa v minulosti pestovalo a vyrábalo víno, ktoré v neskoršom stredoveku dodávali na anglické a francúzske kniežacie dvory. Návrat do hotela.

5. deň – raňajky, presun do Milána, druhého najväčšieho mesta Talianska a zároveň centra módy a obchodov, v ktorom sa nachádza prekrásny Dóm - najväčšia gotická stavba Talianska a jeden z najväčších chrámov sveta (160 m dlhý a takmer 110 m vysoký), najslávnejšie talianske operné divadlo Teatro alla Scala s hľadiskom pre 3000 divákov, ktoré bolo domovom viacerých významných skladateľov ako Giuseppe Verdi alebo Giacomo Puccini, či nákupná galéria Viktora Emanuela. Transfer na letisko, odlet do Viedne.


V cene je zahrnuté:
4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň – Janov/Miláno – Viedeň, transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, plavba počas 2. dňa programu, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 195 EUR/os., palivový a emisný príplatok 25 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 50  EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 150 EUR/4 noci.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Janov | Carrarské lomy | Portofino | Cinque Terre

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Naše kontakty

CA Travel Point, s.r.o.
Sídlo:Medená 5
Bratislava 81102



0944 /316 686
office@catravelpoint.sk
ponuky@catravelpoint.sk

Zapísaná v OR SR
Bratislava I, oddiel:Sro,
vložka č.103485/B

IČO: 48 109 941
DIČ: 212 00 48 469
IČ DPH: SK212 00 48 469

Zastúpená:
Mgr. Martina Repášová,
Mgr. Andrea Repášová,
konatelia

BANKA: Tatra Banka
IBAN: SK27 1100 0000 0029
4900 2554


 

MÁME OTVORENÉ


PO   09.00 - 17.00
UT   09.00 - 17.00
ST   09.00 - 17.00
ŠT   09.00 - 17.00
PI    09.00 - 17.00
SO   MÁME ZATVORENÉ
NE   MÁME ZATVORENÉ

 

 

 

 

0944 / 316 686