Jordánsko - krajina čarovnej histórie

Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie- pláž a more Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie Jordánsko - krajina čarovnej histórie- ťava na púšti Jordánsko - krajina čarovnej histórie- program pre návštevníkov Jordánsko - krajina čarovnej histórie- program pre návštevníkov Jordánsko - krajina čarovnej histórie- ťava na púšti Jordánsko - krajina čarovnej histórie- hory Jordánsko - krajina čarovnej histórie - občerstvenie Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie - pamiatky a architektúra Jordánsko - krajina čarovnej histórie- ťava na púšti Naša delegátka Lucia Kulfasová
Destinácia: Jordánsko
Kód zájazdu: 1289437
Cena od: 1 399 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.03.2024 8 dní Last Minute 1 399 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.05.2024 8 dní First Minute 1 399 € +0 € odlet: Viedeň letecká
20.09.2024 8 dní First Minute 1 876,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká
25.10.2024 8 dní First Minute 1 876,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká
26.12.2024 8 dní First Minute 1 899,10 € +75 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Jordánske kráľovstvo plné historických stavieb od severu až na juh vám predstaví celý kaleidoskop rozmanitostí, od púštnych hradov, cez grécko-rímske stavby ako je Jerash, hlavné mesto Ammán, Madaba so starou mozaikovou mapou, najspirituálnejšie miesto krajiny, Nebo, až po fascinujúcu Petru, úchvatnú oranžovú púšť Wadi Rum a Mŕtve more ideálne na relax.

1. deň:
Odlet z Viedne do hlavného mesta Jordánska – Ammánu. Privíta nás nádherná a tajomná krajina, ktorá dýcha históriou starých civilizácií. Transfer do hotela, ubytovanie.

2. deň:
Mesto Ammán ukrýva v sebe množstvo pamiatok, pozrieme si Citadelu, palác, Národné múzeum, impozantné románske divadlo, prejdeme sa starým mestom, zvonku budeme obdivovať mešitu kráľa Abdullaha. Autobusom budeme prechádzať starým i novým Ammánom. Po prehliadke mesta sa vydáme objavovať tzv. Púštne zámky (Qusair Amra, Al Kharraneh castle alebo Qasr al Azrag), ktoré odzrkadľujú vývoj islamského umenia a architektúry. Stavby, fresky, mozaiky sú inšpirované perzskými a grécko-rímskymi tradíciami. Zámkami sú nazývané vďaka ich impozantnosti. Mnohé z nich využívali karavány alebo slúžili ako obchodné centrá.

3. deň:
Pred nami je cesta do mesta Jerash, nazývaného aj „Pompeje východu“. Nachádza sa severne od Ammánu. Jeho antické pamiatky sú po Ríme jedny z najväčších a najzachovalejších. Nájdeme tu množstvo stĺpov, starých ulíc, chrámov, námestí, divadiel, kúpeľov, fontán a mestských opevnení. Navštívime oblasť Umm Qays, ruiny starovekého mesta Gadara, odkiaľ je nádherný panoramatický výhľad na Galilejské more. Toto miesto je často spájané i s Ježišovým pôsobením. Okrem iných pamiatok sa tu nachádzajú aj pozostatky starej baziliky.

4. deň:
Mesto Madaba sa nachádza na jednej z mnohých svätých ciest v zemi. Je nazývané aj „mesto mozaík“. Najväčším lákadlom mesta je mozaiková mapa z byzantských čias, znázorňujúca Jeruzalem a množstvo ďalších svätých miest. Takmer na každom rohu sa nachádzajú nádherné mozaiky, sú na domoch i kostoloch. Navštívime i dielňu, kde sa mozaiky vyrábajú. Len 10 minút na západ sa vypína Mt. Nebo, miesto, kde Mojžiš videl Jordánsko ako zasľúbenú zem. Poslednou zastávkou bude križiacka pevnosť Kerak, Petra.

5. deň:
Jordánsko oplýva veľkým archeologickým bohatstvom od neolitických zrúcanín až po púštne hrady Umájovských kniežat. Perlou medzi pamiatkami je archeologické nálezisko Petra, ktoré patrí k novodobým divom sveta a je zapísaná v zozname UNESCO. Je dedičstvom Nabatejcov, ktorí sa tu usadili pred 2000 rokmi. Pre farbu svojich skalných útesov (červená a ružová) je nazývaná aj „Ružovým mestom“. Vstup do mesta je cez bránu Siq a prechádzať budeme údolím lemovaným strmými stenami, ktoré v niektorých miestach dosahujú výšku až 80 m. Všetky stavby, chrámy, tunely a hrobky boli vytesané do pieskovca. Mesto sa stalo kulisou v mnohých filmoch – Múmia sa vracia, Indiana Jones. Džípmi sa vydáme do púšte Wadi Rum. Prenocovanie v púšti.

6. deň:
Najznámejšia a najväčšia púšť krajiny Wadi Rum nám odhalí svoje tajomstvá. Púšť je známa svojím červeným pieskovcovým povrchom, ktorý sa tu po stáročia formoval a má vlastnosť meniť sa v závislosti od slnečných lúčov od červenej, cez oranžovú až po žltú farbu. A už na nás čaká Mŕtve more, ktoré je nielen najnižšie položenou vodnou plochou na zemi ale aj najslanšou. Voda v mori je sýtobelasá a taká slaná, že sa v nej nedá ponoriť a ani plávať. Na niektorých miestach na pobreží vytvorila voda nánosy bahna, ktoré má blahodarné liečivé účinky. Podľa starých bájí na dne ležia ruiny biblických miest Sodomy a Gomory. Silvestrovský večer.

7. deň:
Voľný deň pri Mŕtvom mori.

8. deň:
Od Mŕtveho mora sa presunieme na letisko do Ammánu. Odlet do Viedne.


Ubytovanie:
4* hotely, noc v kempe.

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká z Viedne.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne. Servisné a letiskové poplatky. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 6 x ubytovanie v 4* hoteloch s polpenziou, 1 x ubytovanie v kempe v púšti v izbách s príslušenstvom. Jazdu na džípoch. Vstupy do pamiatok. Vstupné vízum. Sprievodcu CK a miestneho sprievodcu.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 60 €/osoba (vyzbiera sprievodca po prílete). Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Cestovné poistenie.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Naše kontakty

CA Travel Point, s.r.o.
Sídlo:Medená 5
Bratislava 81102



0944 /316 686
office@catravelpoint.sk
ponuky@catravelpoint.sk

Zapísaná v OR SR
Bratislava I, oddiel:Sro,
vložka č.103485/B

IČO: 48 109 941
DIČ: 212 00 48 469
IČ DPH: SK212 00 48 469

Zastúpená:
Mgr. Martina Repášová,
Mgr. Andrea Repášová,
konatelia

BANKA: Tatra Banka
IBAN: SK27 1100 0000 0029
4900 2554


 

MÁME OTVORENÉ


PO   09.00 - 17.00
UT   09.00 - 17.00
ST   09.00 - 17.00
ŠT   09.00 - 17.00
PI    09.00 - 17.00
SO   MÁME ZATVORENÉ
NE   MÁME ZATVORENÉ

 

 

 

 

0944 / 316 686