Kúzelné Alsasko

Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd Kúzelné Alsasko, poznávací zájazd
Destinácia: Francúzsko, Grand Est
Kód zájazdu: 1304544
Cena od: 649 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

06.06.2024 6 dní First Minute 649 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
6-dňový autokarový zájazd

Perex:
Keby sme chceli Alsasko čo najstručnejšie charakterizovať, mohli by sme ho nazvať krajom bocianov, vína a malebných stredovekých mestečiek.  Alsaská cesta vína nás zavedie do vínnych pivníc s možnosťou ochutnávky a nákupu vynikajúcich druhov. Následne prehliadka Štrasburgu a kraja Champagne s návštevou tradičných výrobní pravého šampanského. Svetová metropola šampanského v Remeši a jej gotická katedrála, v ktorej boli korunovaní francúzski králi, bude bonbónikom na záver.

Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy o 7.00 h), tranzit cez Rakúsko a Nemecko, vo večerných hodinách príchod do hotela v okolí Colmaru.

2. deň:
Raňajky, návšteva najzachovalejšieho stredovekého mesta Alsaska – Colmar, prehliadka malebnej štvrte farebných domov nazývanej Malé Benátky (fakultatívne možnosť previezť sa loďkou). Pokračovanie po alsaskej ceste vína so zastávkami v Kayserberg – rodisku držiteľa Nobelovej ceny Alberta Schweitzera, Riquewihr – najkrajšej dedinky vínnej cesty, múzea pod holým nebom s uličkami dláždenými mačacími hlavami, balkónmi rozkvitnutých pelargónií a v romantickom mestečku kľukatých uličiek Ribeauvillé, ktoré je hlavným mestom ľahkej alsaskej mandľovej bábovky Kougelhopf. V dedinke Zellenberg nazrieme do vínnych pivníc ukrývajúcich mladé alsaské vína (možnosť ochutnávky a nákupu vynikajúcich druhov), návrat na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky, prehliadka pevnosti Haut Koenigsbourg, dominanty a pýchy Alsaska, panoramatický pohľad na Porýnie zovreté z jednej strany Čiernym lesom a z druhej Alpami. Návšteva stredovekej dedinky Dambach a zastávka v malebnom mestečku Obernai s takmer kompletným systémom opevnení a množstvom uličiek so zachovanými stredovekými domami.

4. deň:
Raňajky, odchod do Štrasburgu, mesta, prezývaného „križovatka Európy“, presláveného najmä svojou gotickou Katedrálou, starým mestom s typickými strechami, časťou „Petite France“. Štrasburg je sídlom Európskeho parlamentu, metropolou Alsaska a jeho zákutia spoznáme počas fakultatívnej plavby po kanáloch rieky Ille, ale aj počas prechádzky týmto malebným mestom. Cez kraj Champagne, ktorý je synonymom ušľachtilého perlivého moku, a kde sa vinná réva pestovala už za čias rímskeho impéria, sa dostaneme do jedného z najkrajších miest tohto regiónu - Éperney. Ulice lemované stromoradím a obkolesené pahorkami ukrývajú atraktívne pivnice a tradičné výrobne pravého šampanského. Ubytovanie.

5. deň:
Raňajky, presun do jedného z najkrajších miest tohto regiónu – Éperney. Ulice lemované stromoradím a obkolesené pahorkami posiatymi vinicami ukrývajú množstvo atraktívnych pivníc a tradičných výrobní šampanského. Práve tu si aj my doprajeme pôžitok z pravého šampanského (fakultatívne). V Remeši nás uchváti pohľad na veľkolepú gotickú katedrálu Notre Dame, v ktorej boli v minulosti korunovaní francúzski králi. V podvečerných hodinách odchod na Slovensko.

6. deň:
Príchod do Bratislavy v dopoludňajších hodinách.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
4x v hoteli 3*

Stravovanie:
4x raňajky


Doprava:
Autokarová


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 4x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Naše kontakty

CA Travel Point, s.r.o.
Sídlo:Medená 5
Bratislava 81102



0944 /316 686
office@catravelpoint.sk
ponuky@catravelpoint.sk

Zapísaná v OR SR
Bratislava I, oddiel:Sro,
vložka č.103485/B

IČO: 48 109 941
DIČ: 212 00 48 469
IČ DPH: SK212 00 48 469

Zastúpená:
Mgr. Martina Repášová,
Mgr. Andrea Repášová,
konatelia

BANKA: Tatra Banka
IBAN: SK27 1100 0000 0029
4900 2554


 

MÁME OTVORENÉ


PO   09.00 - 17.00
UT   09.00 - 17.00
ST   09.00 - 17.00
ŠT   09.00 - 17.00
PI    09.00 - 17.00
SO   MÁME ZATVORENÉ
NE   MÁME ZATVORENÉ

 

 

 

 

0944 / 316 686