USA - Severozápad (Fly & Drive)

Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1314331
Cena od: 2 869 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.05.2024 18 dní Last Minute 3 079 € +449 € odlet: Praha letecká
01.07.2024 18 dní 3 479 € +449 € odlet: Praha letecká
01.09.2024 18 dní First Minute 2 869 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

NP North Cascades, Yellowstone, Sal Lake City, NP Redwood, dažďové pralesy NP Olympic.


Program
1: ODLET PRAHA (VIEDEŇ) -SEATTLE
Po prílete požičanie auta, nocľah.

2: NP NORTH CASCADES
Dopoludnia návšteva montážnych hál obrích dopravných lietadiel Boeing. Pozdĺž rieky Skagit a v zajatí divokej prírody Kaskádových hôr sa vypravíme do NP North Cascades. Kvôli ľadovcom a strmým vrcholom sa mu hovorí americké Alpy. Prechádzka dažďovým pralesom a zastávky na vyhliadkach. Nocľah vo Winthrop.

3: WASHINGTON - COULEE DAM
Putovanie štátmi Washington, Idaho a Montana. Cestou prekročíme mohutnú rieku Columbia, štvrtú najväčšiu rieku spojených štátov s obrou hydroelektrárňou Coulee Dam. Nocľah v Kalispell.

4: NP GLACIER
Príjazd do NP Glacier. Jazero McDonald nás odprevadí k vysokohorskej ceste Going-to-the-sun-Rd., po ktorej sa vydáte do nadmorskej výšky dvoch kilometrov s jednou z vôbec najkrajších scenérií Skalnatých hôr. Možnosť pešej túry. Žiadny strach! Medvede grizly žijú v odľahlých častiach rezervácie. Nocľah na trase.

5: KRAJINOU NEKONEČNÉHO NEBA
V Great Falls na rieke Missouri si pripomenieme objaviteľskú cestu Lewisa a Clarka. Popoludní po príchode do NP Yellowstone prehliadka severných častí rezervácie. Nocľah v blízkosti parku.

6: NP YELLOWSTONE
Prehliadka najslávnejšej rezervácie USA - po svojom objaviteľovi prezývanej Colterovo peklo. A skutočne, sopečná kotlina sa hlboko pod povrchom činí. Úzkymi štrbinami so ženú gejzíry vriacej vody, krajina je posiata bahennými žriedlami, farebnými bazénmi, čírymi jazerami a pritom je zarastená hustými lesmi s bizónmi, losmi, vlkmi a medveďmi. Nocľah vo West Yellowstone/Gardiner/Cody.

7: NP GRAND TETON
Po dokončení prehliadky NP Yellowston prejazd do NP Grand Teton. Je menší, zato vyniká strmými horskými hrebeňmi, ktoré francúzskym traperom pripomínali po mnohých mesiacoch odlúčenia prsia ich manželiek. Nocľah na trase.

8: SALT LAKE CITY
Prehliadka mesta vrátane centra mormónskej cirkvi s katedrálou Mormon Temple, múzea a rodného domu legendárneho vodcu cirkvi Birghama Yunga. Pozrieme sa k Veľkému soľnému jazeru a pláňam s rýchlostnou dráhou Bonneville. Nocľah vo Wendover v Nevade.

9: HIGHWAY 50 - RENO
Prejazd Nevadou po Highway 50 - najopustenejšej ceste Ameriky. Návšteva mestečiek Eureka a Austin, ktoré si uchovali ráz doby zlatej horúčky. Pozrieme sa k usadlosti Cold Springs, kde bývala stanica Pony Express. Dojazd do centra kasín a hazardných hier mesta Reno. Nocľah v Reno / Carson City.

10: LAKE TAHOE
Návšteva pôvabnej osady Virginia City, ktorej život akoby ustrnul v čase vrcholiacej striebornej horúčky. Návšteva jedného z najvyššie položených, najčistejších a najchladnejších jazier sveta - Lake Tahoe. Možnosť návštevy Donner Lake, kde v roku 1846 zaskočila zima osadníkov. Menšia časť pionierov prežila len vďaka kanibalizmu. Návrat do Reno, voľný program, nocľah.

11: NP LASSEN VOLCANIC
Návšteva NP Lassen Volcanic. Podmanivá krása a bázeň vzbudzujúca sila - taká je rezervácia plná bahenných sopiek a puklín s unikajúcim plynom. Nocľah na trase.

12: NP REDWOOD
Návšteva rozprávkového lesa sekvojí v NP Redwood s velikánmi s výškou až 115 m. V srdci rezervácie uvidíme elektrizujúce rozhranie pásu lesa, skál a oceánu. Nocľah v blízkosti NP Crater Lake.

13: NP CRATER LAKE
Návšteva Kráterového jazera - horského plesa farby najmodrejšieho atramentu vnútri strmých stien kráteru vyhasnutej sopky. Prírodný drahokam Oregonu je s hĺbkou 589 m aj suverénne najhlbším jazerom v USA. Príchod do Portlandu, voľný program, nocľah.

14: MT. RAINER - SVÄTÁ HELENA
Odchod k sopke Mt. St. Helens, ktorá po výbuchu v roku 1980 prišla o tretinu svojej hmoty. Sopka je uzatvorená silnou vrstvou lávy, ale zdanie klame, lebo vulkán je stále aktívny. O niečo ďalej na severe si prezrieme vulkán Mt. Rainier obklopený vodopádmi a ľadovcami. Návšteva horského strediska, nocľah na trase.

15: NP OLYMPIC
Len málo miest tak prekypuje životnou energiou prírody ako NP Olympic. Dažďové pralesy, alpínske lúky, stáda losov, šokujúci pohľad z Hurricane Ridge na 60 aktívnych ľadovcov - a medzi nimi obor Mt. Olympus. A pláže? Dráma samo o sebe! Rozprávkovú Ruby Beach by ťažko vymyslel aj najodvážnejší fantasta. Nocľah na trase.

16: SEATTLE
Jazda trajektom do Seattlu, energického mesta s továrňami Boeing, spoločnosťou Microsoft a hudobným štýlom grunge. Návšteva Pioneer Square s históriou zlatej horúčky či tržnice Pike Place Market. Výlet na vežu Space Needle. Nocľah v Seattli.

17: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Vrátenie vozidla, odlet do Prahy (Viedne).

18: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Ponúkame k zakúpeniu
autoatlas (National Geographic) 40, - EUR
vyššiu kategóriu vozidla vrátane GPS navigácie

Ako na národné parky?
za vstup do amerických národných parkov (NP) sa platí. Ceny sú cca $ 15-35 / vozidlo.
Ak počítame s návštevou viacerých parkov, kúpime si preukaz National Parks Pass. Stojí $ 80 a kúpime ho pri každej príjazdovej bráne parku. Platí rok a po celú túto dobu s ním vstupujeme do NP zdarma, pričom preukaz sa vzťahuje aj na ďalších spolucestujúcich vo vozidle, ktorí teda cestujú tiež zadarmo. Parks Pass neplatí v štátnych parkoch.
v každom NP po predložení Parks Pass dostaneme mapu a noviny s užitočnými údajmi o kempovaní, trasách, uzávierkach atď.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. Hotely z našej ponuky sú vždy na vyžiadanie a spätné potvrdenie !

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu podľa programu zájazdu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
ubytovanie kategórie 3 * na trase zájazdu (cena vždy na osobu v dvojlôžkovej izbe)
transfer letisko / hotel (len v New Yorku)
požičanie vozidla kategórie Compact v programe Fully Inclusive na letisku
itinerár trasy a zoznam odporúčaných miest a fakultatívnych výletov
mapu s lokalizovanými hotelmi
manuál, ako postupovať pri požičaní auta

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
stravovanie, benzín, mýto, parkovné a iné náklady spojené s vozidlom
vstupy do národných parkov
služby sprievodcu CK
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
vstupné vízum alebo autorizáciu do USA - ESTA. Žiadosť podajte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 30,- EUR/osoba; potrebný scan Biometrického pasu)

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Naše kontakty

CA Travel Point, s.r.o.
Sídlo:Medená 5
Bratislava 81102



0944 /316 686
office@catravelpoint.sk
ponuky@catravelpoint.sk

Zapísaná v OR SR
Bratislava I, oddiel:Sro,
vložka č.103485/B

IČO: 48 109 941
DIČ: 212 00 48 469
IČ DPH: SK212 00 48 469

Zastúpená:
Mgr. Martina Repášová,
Mgr. Andrea Repášová,
konatelia

BANKA: Tatra Banka
IBAN: SK27 1100 0000 0029
4900 2554


 

MÁME OTVORENÉ


PO   09.00 - 17.00
UT   09.00 - 17.00
ST   09.00 - 17.00
ŠT   09.00 - 17.00
PI    09.00 - 17.00
SO   MÁME ZATVORENÉ
NE   MÁME ZATVORENÉ

 

 

 

 

0944 / 316 686