Marseille - perla azúrového pobrežia

Marseille - perla azúrového pobrežia - pamiatky Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia - mesto Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia - pamiatky Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia Marseille - perla azúrového pobrežia - pamiatky
Destinácia: Francúzsko, Provence-Alpes-Côte d’Azur
Kód zájazdu: 1327912
Cena od: 999 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.05.2024 4 dni Last Minute 999 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.09.2024 4 dni First Minute 1 197,93 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
4-dňový letecký zájazd
Zaleťte si s nami do Marseille, hlavného mesta jedného z najkrajších regiónov na juhu Francúzska, naplneného vôňou levandule. Lákavé uličky plné obchodov a reštaurácií, prístav posiaty loďami, pevnosti, zaujímavé múzeá o histórii, veľkolepá bazilika Notre Dame de la Garde, ale aj legendárny ostrov If a bohaté mesto Arles sú inšpiráciou a nekonečnou studnicou príbehov a legiend.

1. deň:
Odlet z Viedne. Prílet do francúzskeho prímorského mesta Marseille. Prvé zoznámenie s mestom na Azúrovom pobreží, pešia prehliadka mesta (v závislosti od letových časov, v prípade večerného príletu sa program presunie na druhý a posledný deň). Začneme dominantou mesta bazilikou Notre Dame de la Garde, ktorú Francúzi vzorne strážia aj pre zlatú sochu Panny Márie s dieťaťom. Stavba je úchvatná a ešte viac nás očaria výhľady do okolia. Ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách si pozrieme srdce mesta Starý prístav, ktorý je chránený z oboch strán dvomi pevnosťami Svätého Jána a Mikuláša. V štvrti Panier nazrieme do rybárskej minulosti Marseille. Svoje tajomné zákutia nám odkryje jedno z najstarších európskych opátstiev Svätého Viktora. Popoludní sa vydáme po stopách Alexandra Dumasa, pretože neodolateľný je ostrov If a pevnosť, opradená legendami o grófovi Monte Christo.

3. deň:
Do sýtosti budeme nasávať čarokrásne Provensálsko. Asi očarilo aj Júlia Caesara, keď sa rozhodol v Arles založiť rímsku kolóniu. Rimania tu nechali postaviť divadlo a amfiteáter. Neskôr sa stalo centrom kresťanstva. Stojí tu najznámejšia Provensálska katedrála sv. Trofima. Aj Van Goghove Slnečnice sú majstrovským dielom slnečného Provensálska. V Arles zažil svoje najproduktívnejšie obdobie, v priebehu dvoch rokov tu namaľoval vyše 300 obrazov. Pokračovanie do mesta týčiaceho sa na skale uprostred pohoria Les Alpilles, les Baux de Provence. Nachádza sa tu majestátna stredoveká pevnosť, návšteva mestečka sa robí výlučne pešo (úzka ulička vedúca k hradu s množstvom krásne zreštaurovaných renesančných domov, galérii a provensálskych butikov). V závislosti od času, možnosť krátkej zastávky v mestečku Saint Remy de Provence – rodné mesto Nostradama. V roku 1921 tu archeológovia objavili ruiny rímskeho osídlenia Glanum. V meste sa nachádza sanatórium Saint Paul de Mausolé, kde sa liečil Van Gogh zo svojich depresií a namaľoval tu svoje najznámejšie obrazy. Ďalej naša cesta bude viesť do mesta umelcov Aix-en-Provance. Veď aj Cezanne tu stále hľadal inšpiráciu a nádej. Prejdeme sa mestom, ktoré založil pred vyše dve tisíc rokmi rímsky konzul Sextius pri termálnych prameňoch. Na ulici Cours Mirabeau si vychutnáme chvíľu voľna v úžasnej cukrárni Béchard, kde ochutnáme typické mandľové koláčiky a na ulici Espariot uvidíme paláce zo 17. a 18. storočia. Návrat do Marseille.

4. deň:
Po raňajkách voľný program, transfer na letisko a potom nás čaká odlet späť do Viedne, následne transfer do Bratislavy.

Stravovanie:
Raňajky.

Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Palubná batožina 10 kg + príručná batožina. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko - hotel - letisko. 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepravu počas pobytu v Marseille okrem uvedenej. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Naše kontakty

CA Travel Point, s.r.o.
Sídlo:Medená 5
Bratislava 81102



0944 /316 686
office@catravelpoint.sk
ponuky@catravelpoint.sk

Zapísaná v OR SR
Bratislava I, oddiel:Sro,
vložka č.103485/B

IČO: 48 109 941
DIČ: 212 00 48 469
IČ DPH: SK212 00 48 469

Zastúpená:
Mgr. Martina Repášová,
Mgr. Andrea Repášová,
konatelia

BANKA: Tatra Banka
IBAN: SK27 1100 0000 0029
4900 2554


 

MÁME OTVORENÉ


PO   09.00 - 17.00
UT   09.00 - 17.00
ST   09.00 - 17.00
ŠT   09.00 - 17.00
PI    09.00 - 17.00
SO   MÁME ZATVORENÉ
NE   MÁME ZATVORENÉ

 

 

 

 

0944 / 316 686