Papua Nová Guinea a luxusný Singapur

Budova v tvare nádherného lotosu hostí Art Science Museum. foto: Marina Bay Sands /uploads/usr/10908/zajazdy/papua/thal6322.jpg Vychutnáte si aj západ slnka nad Gardens by the Bay a skleníkmi s botanickou záhradou? foto: Ľuboš F Prejdite sa popod gigantické stromy, navštívte mega skleník s flórou celého sveta. Je to hneď pod va Traduje sa, že asi 200 rokov dozadu skupina prieskumníkov išla objavovať nedotknutú prírodu Papui No Čaká nás fantastická cesta luxusným Singapurom a ľudožrútskou Papuou. Pripravení? Foto: Martin Šimko Kazuár je typické papuánske zviera. Nádherný, čo poviete?
Foto: Martin Šimko - BUBO Ženy, ktoré stále žijú spôsobmi svojích predkov Špeciálny mix blata má slúžiť ako ochrana pred zlými duchmi a rovnako aj pred zbraňami nepriateľov Tance kmeňa Moko Moko Ulovíme podobnú fotku kmeňa Huli? Bojovníci kmeňa Asaro Mudman Kmeň Horiacich hláv z Gimmesave Kmeň Moko Moko Starešina kmeňa Huli Deti, ktoré sú vychovávané podľa tradícií kmeňa Huli Kmeň Bena, v ktorom sa muži očisťujú krvácaním z nosa Tradičné horiace čelenky kmeňa kostlivcov Pridáte sa a vydržíte teplo sálajúce z horiacej čelenky? Kmeň Asaro Mudman - alebo bahenní ľudia, sú jedným z najznámejších kmeňov, s ktorými sa na našej ces Bol vyslaný pátrací tím, ktorý ale našiel iba jakyňu plnú ľudkých kostier a lebiek Mysleli si, výskumníkov zjedli členovia kmeňa kostlivcov V jaskyni sa potulovala obrovká príšera, ktorú ale členovia kmeňa cheli oklamať tak, že si na telo m Príšera sa nechala oklamať, myslela si, že sú všetko iba ohlodané kostry a výskumný tím spolu s bojo Táto legenda sa stala veľmi pevnou súčasťou kmeňovej kultúry a na uchovanie tejto spomienky, sa táto Vtedy sa maľovali kostry iba jednoduchými ťahmi bielej farby (väčšinou išlo o guáno; netopieri trus) Dnes má každá namaľovaná čiara vlastný význam a je úzko spätá s históriou, kde si pripomínajú svojic Po luxusnom Singapure budeme bývať v Eko lódžiach, ktoré sa nachádzajú priamo v džungli, takže sa as Príchod do luxusného hotela Marina Bay Sands. To, čo je pre Paríž Eiffelova veža, je dnes pre Singap Čaká nás noc v najikonickejšej stavbe Singapuru. foto: Marina Bay Sands Izba v Marina Bay Sands. foto: Marina Bay Sands Nekonečný bazén a deň, ktorý zdá sa nikdy nekončí. Príjemná aklimatizácia. foto: Ľuboš Fellner - BUB Je to paráda a raz tento hotel vyskúšať nie je zlé. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Toto sme my, bazén je náš a svet odohrávajúci sa tam dole je náš taktiež. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Luxus, ktorý si zaslúžite. foto: Marina Bay Sands Reštaurácia v hoteli Marina Bay Sands je samozrejme topkou v celom meste. Fotografia: Ľuboš Fellner Vybrať si môžete z až 80 reštaurácií. foto: Marina Bay Sands Obzvlášť v noci je Singapur fascinujúci. Užite si ho z infinity bazéna. foto: Marina Bay Sands Jedna z najznámejších stavieb sveta, ktorú na dnes voláme svojím domovom. Foto: Martin Šimko - BUBO Počkajte si na svetelné show, ktorá sa odohráva priamo na Vašom hoteli. foto: Samuel Kĺč - BUBO Z hotela sa chodbou dostanete do najluxusnejšieho nákupného centra mesta, kde slovo zľava nepoznajú. Most v tvare DNA. Singapur = futuristická architektúra. foto: Martin Šimko - BUBO Superstromy v singapurských záhradách. foto?: Samuel Kĺč - BUBO Nahliadnete aj do skleníkov s rôznymi druhmi rastlinných ekosystémov? foto: Samuel Kĺč - BUBO Úvod do kmeňovej kultúry ako sa patrí. 
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Globalizácia je nezastaviteľná. Možno sme my poslednou generáciou, ktorá vie tieto portréty zrealizo Aj mladá generácia má záujem si udržať kmeňové tradície.
Foto: Martin Šimko - BUBO Dedinka Hanuabada v hlavnom meste Port Moresby, kde domorodci žijú v domoch postavených na drevených Domorodci majú málo, ale aj napriek tomu sú šťastní.
Foto: Martin Šimko - BUBO Aj v tejto diaľke BUBO drží štandard. Toto je náš Vysmiata býva aj staršia generácia.
Foto: Martin Šimko - BUBO Farebné portréty, ktoré budú najkrajšími vo vašej fotozbierke. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Dominantný kmeň silných chlapov Huli.
Foto: Martin Šimko - BUBO Sme lovci ľudožrútov! 
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Takto vyzerá muž z kmeňa Wigmenov.
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Spoznáme fascinujúci život kmeňov, ktoré z našej planéty rýchlo miznú. Nie je také ľahké nafotiť tie Najobávanejší kmeň v celej PNG. Bojíte sa?
Foto: Martin Šimko - BUBO Príprava na festival. Kým sa Po tzv. „diaľnici vysočiny“, kamenistej ceste, drsnou, zelenou krajinou sa presunieme do úrodného úd Život vo vysočine PNG je zvláštny, ale o tom je exotika.
Foto: Martin Šimko - BUBO Územím Chimbu sa dostaneme do Kundiawy skrytej v tieni najvyššej hory krajiny Mt. Wilhelm. 
Foto: Ľu Krásne portréty domorodcov na každom kroku.
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Táto krajina je extrémne rôznorodá. V PNG sa rozpráva 857mi rozličnými jazykmi.
Foto: Martin Šimko - Asaro je domov slávnych Nahé telá majú potreté blatom, ktoré zaschnuté zanecháva biely odtieň na tmavom tele.
foto: Ľuboš Fe Bahenní muži a ich fascinujúci životný príbeh.
Foto: Martin Šimko - BUBO Ich maska váži aj 10 kg.
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Fascinujúci život kmeňov, ktoré z našej planéty rýchlo miznú. Nie je také ľahké nafotiť tieto portré Krásne pomaľované ženy z rôznych kmeňov.
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Exotické kmene, ktoré nenájdete nikde inde na svete. Váš BUBO sprievodca a miestny sprievodca vám po Uvidíme aj tradičné kmeňové tance.
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Kostlivci sú spomedzi kmeňov jedni z najatraktívnejších. Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Z kmeňa kostier budete nadšení.
Foto: Martin Šimko - BUBO Papua Nová Guinea leží na 2. najväčšom ostrove sveta, kde si domorodci z iných kmeňov nerozumejú čas 857 rozličných jazykov, stovky kmeňov, maximálna exotika. Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Tieto ženy sú spod sopky Mt. Hagen.
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Exotický kmeň si prezerá katalóg BUBO. 
Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Rozličné vzory, odevy, masky, totemy. Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Domorodé kmene vo vysočine videli bieleho človeka prvý krát len prednedávnom, a to v roku 1932. Takt Toto nie je rajka, ale papagáj Ladniak (Eclectus roratus). Samec je zelený a samica červená. No pozn Svet dávnych tradícií, ktorý tu akosi stále pokračuje. Papua je úžasná v tom, že práve tu sa pôvodné
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333015
Cena od: 5 620 €
Príplatky od: 1 059 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Kombinované pobyty

Výber termínu

24.07.2024 11 dní First Minute 5 620 € +1 059 € odlet: Viedeň letecká
22.10.2024 11 dní First Minute 5 620 € +1 059 € odlet: Viedeň letecká
12.11.2024 11 dní First Minute 5 620 € +1 059 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Skombinujte luxus a zážitky. Ultramoderný Singapur a exotická Papua Nová Guinea. Najviac zážitkov v totálnom kontraste dvoch pohľadov na svet. Business a ľudožrúti. Ultramoderná architektúra a tradičné kmene na jednej ceste.

1. deň:
Boarding completed a letíte na rovník v modernom Airbuse s usmievavou posádkou a najlepšou leteckou spoločnosťou na svete podľa CK.

2. deň:
Pristávame v luxusnom Singapure. Luxus, ktorý funguje. Dáte nám za pravdu, že aj my by sme boli radi keby to u nás bolo rovnako. Ubytovanie v kvalitnom 4+* hoteli. Najlepšie nákupy svetových značiek na ulici Orchard Road či v štvrti Suntec s najväčšou fontánou na svete. Fantastické ruské koleso pár krokov od singapurského Manhattanu.

3. deň:
Príjemný deň v tropickej metropole.  Stojíte na mieste, kde ešte donedávna bol oceán. Dnes, moderné a životaschopné mesto. Prejdite sa popod gigantické stromy, navštívte mega skleník s flórou celého sveta. Po moste v tvare DNA sa dostanete cez Marina square až do Suntec city k Fontáne bohatstva, najväčšej fontáne na svete. Príďte tam večer a absolvujte rituál, ktorý by Vám mal zabezpečiť peniaze. Navečer transfer na letisko a odlet do úplne iného sveta.

4. deň:
Ranný prílet do Port Moresby. Welcome to Papua New Guinea alias PNG. Pristáli sme neďaleko 6.dištriktu na Jacksonovom letisku. Exotická pasová kontrola, prvý dotyk s pevninou a zaujímavou Oceániou. Do obeda sa aklimatizujeme a poobede začíname. Centrálne Moresby, lokálna pláž Ela beach a vyhliadka na mesto. Izolované hlavné mesto, ktoré nie je spojené so zvyškom krajiny žiadnou cestou iba lietadlom. Už dnes sa ponoríme do fascinujúcej histórie tejto krajiny, ktorú drancovali bieli austrálski imigranti a vzťahy ani dnes nie sú ružové. 857 rozličných jazykov, stovky kmeňov považujú túto krajinu za svoj domov už tisícky rokov. S kultúrou aspoň niektorých miestnych národov sa zoznámime priamo na mieste v múzeu s množstvom nádherných sôch a totemov. Tradičný parlament a trhovisko Bokoro budú patriť takisto medzi naše zastavenia. Fakultatívna návšteva dedinky Hanuabada kmeňa Motu je pre fotografov rajom. Domov sa domorodci dostanú iba lodičkou, alebo po drevených visutých chodníkoch, ktorým chýbajú dosky a tak sa ľahko prepadnete. Z ich jazyka vznikol štátny jazyk Hiri Motu. Hiri sú známe obchodné cesty, ktoré ľudia kmeňa Motu realizovali každoročne od pradávna. Tisíce rokov vyvážali hlinené hrnce a dovážali sago. Najstaršia časť mesta, ale aj moderné Vision city a Harbour city vedľa Kenedobu. Rugbyový štadión a úlovky na rybacom trhu Koki, kde si vysvetlíme kto to je Tkačenko.

5. deň:
Presun na domáci terminál, odkiaľ nás čaká prelet do Goroky. Air Niugini ešte raz vzlietne hore a ponad tyrkysový oceán a papuánsku džungľu sa dostane až do oblakov na hranici vysočiny, spustí sa dole a pristane v srdci PNG. Presunieme sa do džungle do našej Eko lodge, kde strávime príjemný večer obkolesení džungľou a pôvodnými kmeňmi. Vitajte v srdci PNG, v oblasti, ktorú obýva kmeň Asaro. Asaro, Bahenní ľudia, je malá skupina 150 kmeňov, ktoré zdieľajú horskú džungľu Asaro s exotickými vtákmi, sú pestrejšie ako väčšina ostatných. Od krku po päty sú pokryté bielou hlinou a kráčajú pomaly, ich telá sú napnuté ako tetivy lukov. Niektorí ľudia majú v lukoch založené šípy, zatiaľ čo iní majú palice a oštepy. Na prstoch mávajú na červeno natretý bambus. Môže tak predĺžiť prsty o desiatky centimetrov a dajú sa nabrúsiť do špičky ostrej ako britva, podobne ako obrie pazúry. Sú úplne ticho, aj keď rozprávajú. Toto budú na dva dni naši najbližší susedia. Pôjdeme na návštevu do ich dediny, pozrieme sa ako žijú, ako bývajú, čo varia a aké majú zvyky. Vysvetlia nám aj spôsob, akým vdovy smútia za svojimi mužmi. So zbraňami, aké sme už v prvý deň videli, nie je prekvapením, že vdovy sú v dedine neustále prítomné. Zažijeme smútočný ceremoniál a z dediny sa vydáme späť džungľou do našej lodge. Počúvajte spev vtákov a ostatné zvuky prírody. V lodge nás čaká večera a nocľah.

6. deň:
Ranná prechádzka na horu Gurupoka (žiadna náročná túra), ktorá nám zaberie približne 25 minút. Prichádzame do starej jaskyne, ktorá slúži ako miesto, kde sa konali a konajú duchovné obrady spojené s obetami. Po návšteve jaskyne pokračujeme na vrchol posvätnej hory Gurupoka, kde je postavený kríž. Schádzame späť do našej lodge na chutný obed. Z čoho bude? V kuchyni používajú takmer výhradne produkty lokálnych farmárov a vlastnej produkcie. Eko lodge, ako sa patrí. Po obede uvidíme tradičnú výrobu masiek Asaro. Nebojte sa zašpiniť od bahna, ktoré sa na výrobu používa. Tu pochopíme, prečo sa im hovorí „Bahenní ľudia“. Nazrieme tak do ďalších tajov ľudí, o ktorých ste doteraz možno ani nepočuli. Masky sú hotové a my sme tak pripravení na slávnosť, kedy sa tieto masky tiež používajú. Nabrúste si bambusové drápy a ideme oslavovať víťazstvo. Tanec Moko Moko je tanec víťazstva, ktorý „Mudmeni“ tancovali po víťazstve v ich kmeňových bojoch. Moko Moko bude pre nás, neočakávame, že by sa práve vrátili muži z boja. Neskôr popoludní sa minibusom (20 min) vyberieme za kmeňom "Horiacich hláv z Gimmesave". Prečo sa im hovorí Horiace hlavy pochopíme na mieste. Predvedú sa aj dámy z tohto kmeňa a uvidíme tak samostatnú súčasť kmeňovej kultúry. Večera a druhé prenocovanie v Asaro Mudmen Eco Lodge.

7. deň:
Budíme sa za zvukov divočiny a po raňajkách nasadáme do nášho minibusu. Opúšťame ľudí Asaro a mesto Goroka , aby sme sa dostali do ďalšej, nemenej zaujímavej oblasti. Ak všetko dobre pôjde a cesta bude podľa našich predstáv, 90 kilometrová cesta nám zaberie približne 3 hodiny. Pôjdeme pomaly, o to viac budeme mať možnosť v pokoji sledovať život popri ceste s honosným názvom Highlands Highway (diaľnica cez Vysočinu). Presunieme sa do oblasti Mindima, kde sa ocitneme na území Kostlivcov z kmeňa Bugamo. Ubytujeme sa, doprajeme si obed a pripravíme sa na lov. Na lov ďalších zážitkov. Čaká nás mystické popoludnie v mystickej jaskyni. S našim sprievodcom opúšťame lodge a vydáme sa objavovať zázračnú jaskyňu opradenú legendami, kde história kmeňa kostlivcov začala. Tu budeme svedkami tradičných tancov a spevov, ktoré sa úzko viažu k ľuďom, ktorým hovoria Kostlivci – Skeleton people. Tanec nám prerozpráva ich príbeh, a dozvieme sa, ako prišli k svojmu slávnostnému zovňajšku. Po frenetickom predstavení v jaskyni sa vrátime späť do našej lodge. Tu sa podvečer stretneme s Lovcami hmyzu. Ďalší kmeň, ďalšie zvláštnosti a zvyky. Je až neuveriteľné, ako odlišne dokážu žiť ľudia, ktorí sú v podstate bezprostrední susedia. Spoznáme aj ich tradície a strávime s nimi večer. Ako a prečo lovia hmyz? Ako hlboko sa dostanete pod „kôru“ s týmito ľuďmi? Pre niekoho to môže byť silnejší zážitok, pre niekoho chutnejší... Rozlúčime sa s Lovcami hmyzu. Večera, ktorá nás čaká, bude trošku odlišná ako u týchto lovcov. Ubytovanie opäť v eco-lodge, v srdci džungle, medzi domácimi kmeňmi a zvieratami. V takto odľahlej oblasti, ako je Vysočina Papuy Novej Guinei, dostáva slovo „udržateľnosť“ ten skutočný zmysel.

8. deň:
Ďalší budík a ďalšie ráno. Vstávame, posilníme sa a vyrážame na našu cestu. Čaká nás opäť deň plný spoznávania ďalších kmeňov. Neďaleko našej lodge žije kmeň, ktorému hovoria Narku prašný chodci, alebo tradične Ash Kondai Pia (Narku dust Walkers). Nazrieme do ich príbytkov, do ich (opäť) inej kultúry a tradícií. Prečo sa im hovorí Prašní chodci? Dozviete sa na mieste od našich sprievodcov. Keď závierky našich fotoaparátov docvakajú a spravia už tisícu fotku, opustíme dedinu Narku a vrátime sa do lodge k obedu. Nevynechajte žiadny kúsok jedla, popoludní pokračujeme. Po krátkej prechádzke sa stretneme s klanom Gamgane na vrchu Mount Veecap. Spolu s klanmi Sungakane a Bruglgauma patria taktiež do kmeňa Narku a žijú v oblasti mestečka Kundiawa. Hovoria dialektom Kuman. Ľudia v tejto oblasti sa venujú pestovaniu kávy, najrozšírenejšie sú sorty Arusha a Blue Mountains. Vysoká nadmorská výška a ílovitá pôda praje práve týmto odrodám. Po návšteve Gamgane pokračujeme ďalej a budeme hľadať kmeň Čarodejníkov, ktorí doteraz bývajú v domoch na stromoch. Vyčarí nám hlavný kmeňový čarodej viac ako iba úsmev na tvári? Necháme sa dedinou Gumbo a jej obyvateľmi prekvapiť. Uvidíme čarodejníkových nasledovníkov a možno uvidíme aj jeho nástupcu. Trúfnete si vojsť do domu, ktorý je postavený vo výške niekoľkých metrov na zdanlivo nevhodnom mieste? Prečo žijú na stromoch? S každým kmeňom, s každým novo navštíveným klanom sa nám vynárajú otázky. Doma pri prezentáciách fotiek rodine a priateľom budete dostávať podobné otázky, tak sa snažte zapamätať maximum. Posledné fotky, posledné podania rúk a vraciame sa do našej lodge. Vychutnáme si poslednú noc obklopení vždyzelenou džungľou a sviežim vzduchom papuánskych vrchov.

9. deň:
Ranná káva priamo z miestnych fariem nás pripraví na záverečnú etapu našej cesty. Či chceme či nechceme, dnes máme v pláne návrat do civilizácie. Po raňajkách dáme zbohom kmeňovým zvyklostiam a vyrážame na našu cestu do mesta Mt.Hagen. Čaká nás 88 kilometrov a približne trojhodinová cesta po papuánskych cestách prvej triedy. Pripútajte sa, trochu to bude hádzať. Na letisku v Mt.Hagen nasadneme do „hrmiaceho vtáka“ a preletíme do hlavného mesta PNG, kam sa z tejto oblasti autom nedostanete. Neexistuje tu žiadna spojnica, po ktorej by autá prešli. Krajina je skutočne divoká a my sa vraciame z jej srdca, z kotla kmeňov. Port Moresby už poznáme a pri drinku počas večere budeme spomínať na zážitky, ktoré sme práve zažili.

10. deň:
Tu naša cesta končí. Opustíme nádhernú Papuu, preletíme do niektorého z dopravných uzlov mimo tohto fascinujúceho ostrova a pokračujeme dlhým letom domov. Pre pohodlný let odporúčame business class.

11. deň:
Prílet domov a zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi.

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Text:

Naše kontakty

CA Travel Point, s.r.o.
Sídlo:Medená 5
Bratislava 81102



0944 /316 686
office@catravelpoint.sk
ponuky@catravelpoint.sk

Zapísaná v OR SR
Bratislava I, oddiel:Sro,
vložka č.103485/B

IČO: 48 109 941
DIČ: 212 00 48 469
IČ DPH: SK212 00 48 469

Zastúpená:
Mgr. Martina Repášová,
Mgr. Andrea Repášová,
konatelia

BANKA: Tatra Banka
IBAN: SK27 1100 0000 0029
4900 2554


 

MÁME OTVORENÉ


PO   09.00 - 17.00
UT   09.00 - 17.00
ST   09.00 - 17.00
ŠT   09.00 - 17.00
PI    09.00 - 17.00
SO   MÁME ZATVORENÉ
NE   MÁME ZATVORENÉ

 

 

 

 

0944 / 316 686